• Mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kb. 3 éve kezdődött, hogy néha valami oknál fogva rándulok egyet, mindent eldobok a kezemből és "egy kocka kimarad a filmből". Néha még azt is elfelejtem, hogy mit kezdtem el mondani, vagy hogy mit csináltam, egy pár másodperc után persze rájövök. A rándulás néha kicsi, de néha tényleg repül a tárgy a kezemből, vagy csak kiesik. Szakmámból adódóan félek kicsit, mert gyerekekkel szeretnék foglalkozni a közeljövőben. Lehetséges-e, hogy kezdődő epilepszia áll a háttérben?

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező! A tünetei és a kora alapján nagy valószínűséggel úgynevezett myoclonus epilepszia áll fenn. Neurológiai vizsgálatot javasolnék Önnek, ha elérhető a közelben, akkor Epilepszia Szakrendelést keressen fel. Ha igazolódik, gyógyszeresen jól kezelhető, úgyhogy a választott szakmájának nem lesz akadálya. Háziorvosi beutaló szükséges a vizsgálathoz.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. március 20., 21:07; Megválaszolva: 2011. március 23., 15:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: