• vestibuláris torna

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Bessenyei Mónika! Az én panaszaim:fej,nyak,homlok,halánték zsibbadás illetve mozgások hatására szúrás,szédülés,egyensúlyzavar,fejfájás,nyakfájás.Mozogni semerre nem szabad,mert az fokozza a szúrást és szédülést.Feküdni nem lehet,mert az fej és nyakfájást okoz.Sok orvosnál voltam,sok vizsgálatom volt,rengeteg gyógyszert szedtem pl Betaserc,Arlevert Nootropil stb.Most pszichiáteri gyógyszereket is szedek,mert oda is elküldtek.Most egy neurológus a vestribuláris tornát ajánlotta.De az én szédülésem soha nem pár perces és mindig együtt jár a fejszúrással,amit egy orvos sem vesz komolyan,mintha nem is létezne,hiába mondom.Ha valamit csinálok és ez pl előrehajlással jár elkezd szúrni a fejem és szédülök.De ez nem szűnik meg,ha befejezem,hanem még órákig eltarthat.Van mikor semmit sem csinálok,csak ülök és a tünetek megvannak.Tavaly Dr. Szirmai is egyensúlygyakorlatokat csináltatott,de nem sokra mentem vele.A nyakmozgások hatására a fejzsibbadás erősödik.Tehát ha hosszabb idejű szédülés kapcsolódik a mozgáshoz,akkor is vestribuláris torna kell?Illetve ha a lefelé hajlás szédülést vált ki,akkor azt kell folyamatosan gyakorolni?Nekem 15-2o másodpercen belül nem múlik el a szédülésem,illetve ezeket nem tudom gyorsan csinálni,mert fejre esem,csak lassan.Egyébként már két és fél éve tartanak ezek a panaszok.Most míg ezt az e-mailt írom ,is zsibbad a fejem,arcom ,szédülök és fáj a nyakam is az előrehajlástól. Válaszát előre is köszönöm:Kati

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező! Ha ennyire kifejezett a nyaki fájdalom, akkor először azt kellene kezelni fizioterápiával, gyógyszerekkel, gyógytornával, mert önmagában ez is felelős lehet az összes panaszáért. A vestibularis torna, melyet honlapunkon is megtalálhat, nem csak rövid ideig tartó szédülések esetén hatásos. reumatológián nézesse meg a nyakát és kezeltesse, ha nem javul, akkor ismételt neurológiai vizsgálatra van szükség.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. március 14., 14:12; Megválaszolva: 2011. március 15., 17:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: