• Sclerosis multiplex

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Több helyen olvastam a Sclerosis Multiplexről, és minden jel arra mutat, hogy ebben a betegségben szenvedek, ellenben az orvosnak eszébe se jut. Pedig a diagnózis alapján annyira egyértelmű. Hogyan mondjam meg neki? Nem szeretném, ha azt hinné, hogy okoskodom és jobban tudom, mint ő. Mit tegyek? Nincs valami vizsgálat, amire elmehetnék, hogy bebizonyosodjon, hogy jól gondolom? Hogyan lehet ezt a betegséget vizsgálni, ill. kimutatni? Köszönöm szépen a válaszát. Szeretettel üdvözlöm: Sissi

        WEBBeteg szakértő válasza a sclerosis multipex témában

         Kedves Sissi!

        A sclerosis multiplex alapvetően egy ritka betegség így nem csoda, hogy az orvosának nem jut az az eszébe. A betegség diagnosisa egy neurológiai fizikalis vizsgálattal kezdődik. Amennyiben olyan eltéréseket talál az orvos, akkor koponya MRI vizsgálat illetve gerincvelői folyadék vizsgálata fokozhatja a gyanút, emelett, szemészeti, illetve kiváltott válasz vizsgálatok is szükségesek lehetnek. Ezek negativitása kizárja a betegséget. A végleges diagnosis a jellegzetes vizsgálati leletek és a kórlefolyás ismeretében mondható ki.


        Tisztelettel:  Dr. Siró Péter neurológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-06-27 10:35:27; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 07:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: