• Neurológia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Az a kérdésem, hogy 30 éves nő vagyok, kb. egy éve észrevettem, ill. a párom eszre vette, hogy olykor rángatózik a fejem. Szokta mondani, ne rázzam a fejem.Ez tudattalanul, akaratlanul történik. Mostanában én is egyre gyakrabban tapasztalom ezt magamon, pl ha lefelé nézek,olvasok vmit, vagy ha becsukom a szemem és relaxálok. Családi neurológiai problémákról nem tudok.Vajon mi okozhatja ezt a fejrángást?

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a izomrángás témában

        Kedves Kérdező! Lehet egy rossz szokás, ami szintén akaratlan, okozhatja enyhe feszültség is. Emellett lehet úgynevezett myoclonus ami akaratlan izomrángást jelent, ami lehet epilepsziás eredetű vagy metabolikus. Azt javasolnám, hogy próbálják meg felvenni a jelenséget videora (pl mobiltelefonra). Ezzel keressenek fel egy neurológiai szakrendelést, ahol a vizsgálata után és a felvétel megtekintése után a megfelelő vizsgálatokat elő tudják írni.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. március 01., 14:44; Megválaszolva: 2011. március 07., 11:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: