• Idegi károsodás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Doktor Nő! 7 hónapos kislányommal kezdetektől kezdve gyógytornára járunk izomgyengeség miatt. Hat hónaposan volt még működő primitív reflexe, az idegrendszeri károsodás mértékéről azonban semmit sem tudunk. Most már fel tud ülni, minden irányba forog, négykézláb mászik. Nagyon figyelmes, mosolygós, érdeklődő. Mindkét kezével dolgozik. Ami viszont aggasztó az a hipotóniája és az, hogy alig gagyog, néha furcsán fel le mozgatja a lábfejét, rázza az öklét. A védőnőnk szerint hosszúkás feje és mélyen ülő füle van. Az én fejem is hosszúkás. Van vizsgálat, amivel bemérhető, hogy milyen mértékben károsodott az idegrendszere? A leírtak alapján Ön szernit súlyos fogyatékosság esete is szóba jöhet? Válaszát tisztelettel köszönöm: egy aggódó anyuka

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! A gyermek vizsgálata nélkül nem szívesen nyilatkozom a gyermek fogyatékosságát illetően. Fejlődésneurológiai vizsgálattal lehet felmérni a gyermek értelmi és mozgásteljesítményének elmaradását. Ilyen komplex felmérésre Budapesten a Margit Kórház Fejlődésneurológiai Osztályán van lehetőség, illetve nagyobb városokban olyan fejlesztő központokban, ahol gyermekneurológus és pszichológus együtt dolgozik. Próbáljon először a lakhelyén keresni ilyen központot, ha nem talál, keresse fel a Margit Kórházat.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. február 25., 15:42; Megválaszolva: 2011. február 28., 18:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: