• Nagyon magas CK érték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő. Ma kaptam meg vérképem eredményét, melyet látva nagyon megijedtem. A CK érték 8187(!). Összefüggésben lehet ez a magas érték azzal hogy a múlt héten kezdtem fittness terembe járni férjemmel, és két nap múlva izomlázam lett, a belső combom fájt nagyon,menni is alig tudtam. Máskor is jártam már edzésekre, de ilyen nagyfokú fájdalmam még sosem volt (úgy látszik öregszem).Ülő munkát végzek, tehát nehezet szinte sosem emelek (leszámítva a gyerekeimet).Még két érték tért el nagyon a normálistól, a GOT és a GTP. Úgy hallottam ezek az értékek a májfunkcióra irányulnak. Mondhatni antialkoholista vagyok, és életemben nem dohányoztam. Esetleg megtudná mondani hogy ezek az értékek mitől ilyen magasak? Válaszát előre is megköszönve, maradok tisztelettel: Rózsa Péterné

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a CK témában

        Kedves Kérdező! A magasabb CK érték lehet a megerőltető izommunka következménye. Néhány nap múlva kontrollálni kell, és ha csökken, akkor nagy a valószínűsége, hogy ez okozta. A májenzim értékek emelkedése ezzel nem lehet összefüggésben, de ha szed pl.fogamzásgátló tablettát, azzal igen. Ezt is ellenőriztetni kell. Emellett vírusfertőzés is okozhatja a panaszokat. Belgyógyászati vizsgálat javasolt.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. február 09., 11:43; Megválaszolva: 2011. február 17., 21:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: