• Forgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Kisfiam 7 hónapos.5 hónapos korában fordult először hátról hasra.Azóta szinte egy folytában hason van.De csak jobb oldalról fordul mindig,hiába motiváljuk a másik oldalra is.Pedig nagyon kis rá segítéssel sikerül neki bal oldalról is.Hasról hátra nem fordul,még csak nem is próbálkozik.Tolatni szokott.Ha hason van általában "repülőzik".Gyermekorvos szerint 8 hónapos koráig ráér megfordulni.Önnek mi a véleménye?Legyünk türelmesek?Vagy forduljunk szakemberhez? Előre is köszönöm a válaszát.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a mozgásfejlődés témában

        Kedves Kérdező! Változó, a csecsemők mozgásfejlődései üteme, nem ugyanabban az időben kezdenek el bizonyos mozgásokat véghezvinni és sokszor a mozgások megtanulásának sorrendje is más. Nem valószínű, hogy kóros, hogy nem fordul még hasról hátra. A leírt mozgásai sem tűnnek kórosnak, de anélkül, hogy nem látom a babát biztosat nem mondhatok. Ha szeretne megnyugodni, vigye el a babát egy fejlődésneurológiai vagy gyermekneurológiai vizsgálatra.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. január 31., 20:19; Megválaszolva: 2011. február 05., 22:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: