• Agyi infarktus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesapámnak az alábbi tünetei jöttek elő már egy éve: lassu mozgás,beszédzavar,feledékenység. Így elmentünk MR vizsgálatra, ami kimutatta hogy agyi infarktusa van. A neurologus orvos aspirin protect-et írt neki fel erre. Úgy gondolom, egy ilyen betegségnél azért talán több kell,mint egy vény nélküli gyógyszer. Olvasgattam,hogy mások vérhigitó,értágitó kurákra feküdtek be ezzel a betegséggel kórházba. Talán édesapámnak is ezt kéne? Az orvos nem mondta:( Tehát mit ajánl,mit tegyünk?

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! A tünetek alapján bennem inkább elsősorban a parkinsonismus és ehhez kapcsolódó kezdődő demencia lehetősége merül fel. Ettől függetlenül az MR leírhatta az agyban a korábban lezajlott infarktust. Az Aspirin megfelelő kezelés, mivel ez az elsőnek választandó szer agyi infarktus esetében a vérrögképződés gátló hatása miatt. Az "értágító kúráknak" lehet kedvező hatása, de nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás. Gyógyszerekkel illetve gyógytornával otthon is lehet javulást elérni és nem biztos, hogy az édesapjának egy kórházi kezelés a lelki világának jót tenne. Neurológusukkal beszéljék ezt meg.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. január 28., 19:21; Megválaszolva: 2011. február 08., 20:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: