• Furcsa agyi zavarok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem! Tegnap előtt a 8 éves kislányom a földön ülve olvasva,2-3 másodpercre elájult,úgyhogy a földön eldőlt és egy picit beverte a fejét.Utána mikor észhez tért nem fájt semmije,csak a homloka lüktetett.Az ájulás előtt azt mondta,hogy szédült.A fejében a lüktetés elmúlt másnapra.A mai napon viszont furcsa dolgokat tapasztalt,mert egy kicsit megszédült a betűket és a számokat fordítva látta a könyvben.Én még ilyet sohase tapasztaltam senkinél.Tanácsot szeretnék kérni hogy hallottak -e már Önök ilyen esetről és mi lehet ennek az oka, kiváltója?Valamilyen agyi zavar okozhatja-e ezt,vagy valami komolyabb agyi elváltozás kezdetét jelenti?Gyerekorvoshoz a holnapi nap folyamán haladéktalanul elvisszük!!Válaszukat előre is köszönöm! Üdv.Berta Zoltán

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! Gyermekneurológiai vizsgálat javasolt a kislányának. A rosszullét hátterében állhat epilepsziás mechanizmus is, de agyi térfoglaló folyamat vagy agyi fejlődési rendellenesség is. Emellett szívprobléma pl. ritmuszavar is állhatott a szédülés és eszméletvesztés hátterében, melyhez másodlagosan társult a látászavar.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. január 27., 19:52; Megválaszolva: 2011. február 05., 21:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: