• Ideg??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Drnő/úr kérdésem az lenne hogy már hetek óta magától rángatózik a bal mutatóujjam és ugrál a szemem alatti bőr .Nagyon zavaró ahogy be indul a rángatózás naponta többször is rövid időkre.Mi lehet a baj??a szemem alatti bőr az többször is előfordul főleg ha idegileg nem vagyok stabil azt annak könyvelem el hogy idegeskedtem és azért ugrál annyira de ez bal ujjam miért rángatózik azzal nem vagyok tisztába.Nem szedek semmilyen nyugtatókat és nem is idegeskedek mostanába ,néha néha vagyok magam alatt de nem sürün fordul elő velem.Köszönöm válaszát!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a izomrángás témában

        Kedves Kérdező! Mindkét tünet lehet feszültség miatt kialakuló TIC, de lehet egyfajta epilepsziás megnyilvánulás, úgynevezett myoclonus is. Neurológiai vizsgálatot javasolnék Önnek, ahol a kettőt el tudják differenciálni a vizsgálata, esetleg a jelenség megfigyelése révén.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. január 25., 17:27; Megválaszolva: 2011. február 03., 23:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: