• Szédülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szédülés Tisztelt Szakértő! Szédüléses panaszaim vannak ismét. kb fél éven keresztül folyamatos szédüléses panaszom volt elküldtek mindenféle vizsgálatra a fülorr gégész azt mondja , hogy neurológiai a problémám a neurológus viszont az ,hogy fül orr gégészhez mennyek! A panaszaim maguktól abba maradtak kb 3 hónapon keresztül aztán egy este barátokkal alkoholt fogyasztottunk aztán másnap azt hittem ,hogy másnaposság de nem mert lassan 4 hete megint folyamatosan szédülök!Most Elven 16 mg tablettát szedek .A házi orvos azt mondta ,hogy a nem múlik elküld neurológushoz elküldte a fentiekben említettem h mit mondott a neurológus... A vizsgálatok amiken voltam mind negatív volt A válaszát előre is köszönöm Tisztelettel :Erdősi Balázs !!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a szédülés témában

        Kedves Balázs! A szédülésnek számtalan oka lehet, kezdve a belső fülben lévő egyensúlyozó szerv bántalmától az agyi központokig. Ezek mellett nyaki gerinc melletti izomzat merevsége és több belgyógyászati probléma pl. alacsonyabb vagy magasabb vérnyomás, vércukorszint ingadozás, szívritmuszavar okozhat szédülést. Csak abból amit leírt, a vizsgálata nélkül meghatározni nem lehet. Mindenképpen ismételt neurológiai vizsgálat szükséges.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. január 23., 10:29; Megválaszolva: 2011. február 02., 20:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: