• Érzéketlenség a bal láb elülső felületén

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértő! 2 napja Debrecenből elutaztunk egy egésznapos konferenciára Budapestre. Az utazást végigültük ugye, majd pedig a konferencián is sokat, kb. óránkénti szünetekkel. A nap végére arra lettem figyelmes, hogy a bal lábam elülső felülete érzéketlenné vált pl.érintésre. ez az érzés a térdkalácsomtól a bokámig terjed. Olyan érzés, mint amikor a fogászaton beadják a fájdalomcsillapító injekciót és elzsibbad az ember arca. Az érdekes az, hogy ezen lábam hátsó részén tökéletesen érzem pl. a csípést, simogatást. Tegnap voltunk egy elég nagy hegyi túrán, tehát jól átmozgattam. Mégis megmaradt ez az érzéketlenség. Mi lehet a probléma és milyen lépést javasol megtenni, hogy megszüntethessem? Válaszát előre is köszönettel várom.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a érzészavar témában

        Kedves Kérdező! Nagy valószínűséggel a hosszabb ülés során megnyomódott az az érzőideg, mely a láb adott részének érző működését biztosítja. neurológiai vizsgálatot javasolnék Önnek, hogy az ideg károsodásának mértékét megállapítsák. Általában néhány héten belül legkésőbb, ha csak kisfokú károsodásról van szó, a panaszok megszűnnek. Addig is a térd belső oldalára nem szteroid gyulladáscsökkentő tartalmú krémet javasolnék. Ezek vény nélkül kaphatók a gyógyszertárakban.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. január 23., 09:21; Megválaszolva: 2011. február 02., 20:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: