• SM gyanú

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Orvosok! Kérném, segítsenek kiértékelni a mellékelt MRI leletet (az MRI felvételen kb. 13-15 lézió számolható meg). Neurológushoz csak jövő hétre kaptam időpontot. A következők miatt kaptam beutalót MRI-re: kb. másfél éve érzem a tüneteket, de szeptember óta nagyon felerősödtek. Szinte mindennapos fejfájásom van, hol jobb, hol bal oldalon. Van amikor lüktető, ilyenkor semmit nem tudok csinálni, gyógyszer nem segített, csak az alvás valamennyire. Van, hogy tompán fáj. Utána nagyon levert vagyok napokig, mint akin "átment az úthenger". Emellett nagyon fáradt vagyok szinte minden nap, feledékenységet, koncentrációzavart, és szemhéjrángást is tapasztalok. A lelet szerint mennyire valószínű az SM? Két hét múlva lenne egy pilonidalis cysta műtétem is, de olvastam róla, hogy SM-nél nem javasolják a műtétet. Ráadásul a műtét utáni lábadozás - ha jól tudom - több hónapig is igénybe veszi az immunrendszert. Nem tudom mit tegyek, kérem adjanak tanácsot! Hálás köszönettel, Szilvia

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a SM gyanú témában

        Kedves Szilvia! Az MR lelet nem érkezett át, így véleményt mondani nem tudok, de a tünetei nem felelnek meg SM-nek. Nem gondolnám, hogy a tervezett műtétet halasztania kellene, de neurológusának véleményét kérje ki, aki pontosan ismeri a tüneteit és az MR leletet is meg tudja tekinteni.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. január 17., 07:54; Megválaszolva: 2011. január 18., 21:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: