• Tompa bizsergés a nyak felső részén

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Néhány napja elkezdtem érezni egy furcsa tompa és gyenge bizsergést, amely mintha gyenge rángás lenne a nyak felső részén, az állkapocs alatt. Ez a bizsergés időnként jelentkezik csak, és csak a jobb oldalon. Végig követi az állkapocs alsó részét, majdnem a fül magasságáig. Nem zsibbad és nem fáj, még nyomásra sem. Nincs is megduzzadva. Nem tudom, hogy köze van-e hozzá, de egyébként túlsúlyos vagyok és magas a vérnyomásom. A magas vérnyomás egyetlen tünetét sem produkálom. Először azt hittem, hogy olyan nagy a vérnyomásom, hogy a nyaki ütőerem beleremeg, de mondták, hogy ez lehetetlen. Egyébként pedig nagyon ritkán az arcomon van egy kis izomrángás, néha a vállamon vagy a karomon, de nagyon ritkán. Szóval fogalmam sincs, hogy ez mi lehet. Pajzsmirigy nem, mert ahogy tudom, az sokkal lejjebb van. Ez pedig, mint említettem, közvetlenül az állkapcsom alatt.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! Lehet ionhiányos állapot pl. magnézium, kalcium hiány. Lehet pszichés eredetű, úgynevezett TIC, de az izomrángások lehetnek egyfajta epilepsziának, úgynevezett myoclonusnak megfelelőek is. Neurológiai vizsgálatot javasolnék, de Magne B6-ot addig is elkezdhet szedni.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. január 13., 17:00; Megválaszolva: 2011. január 18., 19:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: