• Hydrocephalus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        gyogyithato vagy sulyos beteség ,Vermis hypoplasia hydrocephalus

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a hydrocephalus témában

        Kedves Kérdező! Agyfejlődési redellenesség áll fenn. Ezek közül a vermis hypplasia azt jelenti, hogy a kisagy egy bizonyos részes kevésbé kifejlett, a működéséről ne tudok nyilatkozni, hizs nem ismerem, nem vizsgálatam a gyermeket. A hydrocephalus az agykamrák kóros mértékű tágasságát jelenti, ez shunt (agykamrát a hasüreggel összekötő cső) beültetésével csökkenthető, ezáltal a tünetek is javulhatnak ha vannak. A shunt beültetésére csak bzonyos nagyság felett van szükség. Gyermekneurológusuk a gyermek vizsgálatát követően bővebb felvilágosítását adhat.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. január 09., 13:18; Megválaszolva: 2011. január 10., 14:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: