• Autoimmun reakciók sm betegségben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        l5 éve kapok sm betegségre Bétaferon injekciót. Szeretném megkérdezni, hogy van-e klinikai tapasztalat arra, hogy az életkor előrehaladtával gyengülnek-e az immunreakciók, melyek az sm-betegséget kiváltják. Elképzelhető-e a Bétaferon injekció elhagyása, tekintve, hogy az immunrendszer ebben a korban már nem vált ki reakciókat, melyek az sm betgségre hatással vannak.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a sclerosis multiplex témában

        Kedves Kérdező! Az immunrendszer folyamatosan dolgozik, bár idősebb korban gyengülhetnek az immunreakciók. A Betaferon injekció elhagyása nem biztos, hogy kedvező hatású lenne. Ha mellékhatást nem okoz és kezelőorvosa megfelelőnek találja a terápiát, rendszeresen ellenőrzi Önt, akkor használja tovább. Idősebb korban alkalmazott immunmoduláns terápiával jelentős tapasztalatok még nincsenek.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2011. január 06., 22:32; Megválaszolva: 2011. január 10., 13:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: