• Mi lehet a bajom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/nő! Nagyon érdekelne, hogy mi bajom lehet, ezért leírom a panaszaimat. 3 nappal ezelőtt elkezdett zsibbadni a jobb lábujjam, utána fokozatosan zsibbadt a jobb lábam, combom, karom, és végül a fél fejem. Nagyon megijedtem, és néztem a tükörben, hogy a szám nem-e zsibbadt el. Először azt hittem agyvérzést kapok, aztán elkezdtem nyugtatni magam, mivel ünnepek voltak és itthon volt a két gyermekem is, a 2 éves pedig beteg. Szóval szüksége volt rám. Bevettem magne b6-ot, hátha segít, elkezdtem mozgatni a fejemet, lábamat, hátha valami idegbecsípődés, de nem jártam sikerrel. Kb. 6 órán kersztül tartott, aztán tompán megmaradt. Másnap felhívtam a körzeti orvost, elmondtam mi történt, és azt mondta, mivel meg vagyok fázva és már 2 hete benne vagyok (másodszor szedek antibiotikumot), ez valami vírusfertőzésbe belefér (szerinte). Kértem nyaki és gerinc röntgent, minek az eredménye, a gerincem jó, a nyakon éles meszesedés látható. A körzeti válasza: itt a bibi. Na már most nekem 16 éves korom óta meszes a nyakam, ezzel tisztába voltam, viszont soha nem zsibbadtam le így. Azóta minden nap hol a jobb lábam+karom néha a fülem, orrom és a szám is tompán zsibog, olyan érzéketlen. Szóval érdekes... Mellékesen megjegyezném, hogy 2 évvel ezelőtt fiam születése után, volt egy trombózis a JOBB lábamba. Egy hónapja voltam érsebészeten, mindent rendben találtak. A vér szabadon áramlott. Dohányzom, már 20 éve, kivéve a két terhességet. Eddig soha nem akartam leszokni, de mostanában halálfélelmem van, így eldöntöttem, leteszem a cigarettát, mert fel kell nevelnem a két gyermekemet. Érdeklődéssel várom válaszát, hogy mi lehet ez, mit ajánlj, milyen vizsgálatokra menjek. Hogy minnél előbb járjak ennek utánna, vagy majd mint körzeti orvosom szerint, magától elmúlik (...) Ja és hozzátenném, hogy mostanában szét szakad a fejem, de ezt is a megfázásnak tudtam be. Elég sok minden jár az eszemben, agyi keringési zavar, stroke, valamiféle érelzáródás, szóval... lövésem sincs. Ehhez már szakember kell. Kérem mielőbbi válaszát, egy beijedt, két gyermekes anyuka.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! Mindenképpen érdemes lenne neurológiai szakrendelést felkeresnie. A panaszai lehetnek központi idegrendszeri eredetűek, pl. nyaki gerinccel összefüggőek, vagy agyi eredetűek. Ez utóbbi esetében csak felsorolni lehetne mi minden okozhat hasonló tünetet, de ennek nincs értelme. A vizsgálata után lehet többet mondani, ezért keressen fel egy neurológust, aki a megfelelő vizsgálatokat előírhatja. Meg kell azonban említenem, hogy pánik szindróma része is lehet a tünete. Illetve tényleg lehet a vírusfertőzés következménye is.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. december 30., 23:33; Megválaszolva: 2011. január 07., 20:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: