• Shunt mellett vàllalt gyereket csàszàrral vagy hagyományos úton lehet szülni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        koràbban kérdeztem, hogy lehet e shunttel gyereket vàllalni. Emellett még arra lennék kìvàncsi, hogy lehet e vàlasztani hagyomànyos szülés vagy csàszàrmetszés között, vagy csak a csàszàros megoldàs lehetséges?! mert hallottam ojat is koràbban, hogy a csàszàr a biztonsàgos mert igy nem eröltetödik meg az agy és nem lehet merülhet fel peobléma az agyban, a nyomàsnövekedés vagy nagy erökifejtések miatt. igaz ez a hipotèzis vagy nem kell ilyenek miatt aggodni?! köszönöm a vàlaszàt!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a hydrocephalus témában

        Kedves Kérdező! Van lehetőség a normális, hüvelyi úton való szülésre. Az irodalomban a legtöbb esetet intraspinalis fájdalomcsillapítással, megelőző antibiotikum védelemben írták le. H eljön az ideje, hogy tervezi a terhességet, még a teherbe esés előtt beszélje meg idegsebésszel, egyúttal a shunt-ot is ellenőrzik, valamint nőgyógyászával.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. december 28., 21:38; Megválaszolva: 2011. január 03., 21:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: