• Lábbizsergés, illetve ujj- zsibbadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! A következő problémám van: Még körülbelül 10 éve kerestem fel az akkori orvosomat, azzal, hogy a bal kezem kis, illetve gyűrűs ujja el van zsibbadva. Akkor szemre megvizsgálta azt mondta pihentessem és elmúlik. Pár hónapra rá valóban el is múlt. Kürülbelül két éve azonban ismételten előjött és azóta is folyamatosan el van zsibbadva a kisujjam. Nem fáj és használni is tudom így már teljesen hozzászoktam. Pár hónapja azonban hetente egyszer- kétszer éjszakánként a vádlijaim is elkezdtek bizeregnek. Fájni nem fej, de kellemetlen, mert ettől nem tudok aludni. Rendszeresen sportolok és ezek a láb bizergések tapasztalataim szerint éppen akkor jönnek jobban elő, ha a nap folyamán megerőltetem. Nem tudom, hogy a két dolog összefügg -e, de szeretném tudni, hogy mi lehet az oka, illetve, hogy van -e ezekre a zsibbadásokra bármiféle gyógymód, vagy csak a pihentetés. Tisztelettel

        Dr. Csuth Ágnes válasza a zsibbadás témában

        Kedves érdező! A megerőltetés során nyomódhat az ideg, károsodhat a vérellátás, ezek okozhatnak zsibbadást, bizsergést. Magnézium és b-komplex szedése javasolt. Ha ezek nem segítenek, neurológust keressen fel.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. december 27., 15:36; Megválaszolva: 2010. december 28., 18:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: