• Lehet e shunttel gyereket vállalni,szülni? Ha igen akkor milyen kikötések mellett?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        1992ben születtem postahemmorhagias hydrocephalus internussal mert koraszülött voltam. kétoldali shuntbeültetésem volt, de ma már csak ajobb oldali működik, a másikra nincs szükség. sosem volt vele probléma, nem volt szükség műtétekre 18 éven át, kivéve egy shasi szár cserét 2002-ben. Az lene a kérdésem, hogy lehet e shunt mellett gyereket válallni,szülni és ha igen akkor mit kell másként tenni mint egy egészséges nőnek? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a hydrocephalus témában

        Kedves Kérdező! Nyugodtan lehet gyereket vállalni, ennek a shunt nem akadálya. Még a teherbe esés előtt érdemes a shunt-ot ellenőriztetni, főleg a hasi szár elhelyezkedését. A méh növekedésével ha a szár mögé kerül és nyomás alatt lesz bizonyos helyzetekben az elvezetés akadályozott lehet. Ellenőriztesse még időben!


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. december 26., 18:10; Megválaszolva: 2010. december 29., 12:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: