• Mr vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Koponya Mr vizsgálatot készítettek és szeretném tudni, hogy az eredmények mutatnak e eltérést. Koponya Mr: axialis síkú T2 súlyozott és FLAIR, sagittalis síkú T1 súlyozott, coronalis síkú vékony rétegű T2 súlyozott, diffúziós natív sorozatok, valamint a Willisli-gyűrűre centrált artériás fázisú +D TOF MR angiographiás MIP és munkaképek készültek. Az agyállományban kóros jelintenzitású terület nem látszik. A kamrarendszer és a felszini liquorterek normális tágasságúak.A középvonal nem dislocalt. A cranio-spinalis átmenet szabályos. Agyi artériás MR angiographia: 3D TOF angigraphia, MIP rekonstrukciókkal. Az arteria carotis internák intracraniális szakasza, illetve az arteria basilaris, valamint a circulus Willisii és ágrendszere szabályosak. Az ábrázolódó arteriákon elzáródás, kóros szűkűlet vagy körülírt tágulat nem ábrázolódik. Ez az eredmény alapján mennyire sűrgős vissza menni orvoshoz? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a koponya MR témában

        Kedves Kérdező! Ez egy teljesen normális Koponya MR lelet. Ha nincs olyan panasza nem kell sürgősséggel orvoshoz fordulnia.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. december 14., 21:59; Megválaszolva: 2010. december 18., 12:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: