• A torticollis kialakulása lehet a deformitástól?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Bessenyei doktórnő! Magam is mr eredményt szeretnék megkérdezni. Spasticus torticollis miatt utaltak mr vizsgálatra. Az ábrázólt szakaszon kifejezett sondylosis osteophytosissal,a porcrések közepes fokú egyenletes beszűkülésével, a porckorongok ellapulásával dehydratiojával. Az axialis síkbanis ábrázólt porcrésekben mérsékelt fokú körkörös discus protrusiok látszanak. Az osteopyák az elülső liquorteret szűkítik, helyenként neuroforamen-szűkület is megfigyelhető a legkifejezettebbena C.VI-VII.rés magasságában jobb oldalon, itt kisfokú gyöki compressio is valószínű További kérdésem: Ezek a deformitások a torticollis kialakulásáért felelősek lehetnek? Köszönettel!

        WEBBeteg szakértő válasza a gerinc MR témában

        Kedves Kérdező! Az MR lelet alapján a nyaki gerincen nincs olyan jellegű elváltozás, mely a kialakult torticollisért felelős lehetne. Kisfokú "meszesedést", a csigolyák közötti porckorongok mérséklet előboltosulását írták le, de lényegi ideggyök nyomódás nem ábrázolódott.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. december 09., 21:57; Megválaszolva: 2010. december 15., 14:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: