• Ketogén diéta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szeretném megérdeklődni, hogy Magyarországon alkalmazzák -e ketogén diétát, és ha igen akkor hól? Válaszát előre is köszönöm:

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a ketogén diéta témában

        Kedves Kérdező! A ketogén diétát elsősorban Magyarországon bizonyos epilepsziás betegségekben javasoljuk. Hazánkban centrumok vannak kijelölve, ezek a négy orvostudományi egyetem, ahol a diétát megkönnyítő tápszert javasolhatják. Magát a diétát indokolt esetben bárki javasolhatja, tápszer nélkül is kivitelezhető, de akkor nagyon szigorúan kell venni a megfelelő táplálék összetevők arányát. Ebben dietetikus tud segíteni. Szigorú orvosi felügyelet mellett végezhető csak.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. december 07., 15:58; Megválaszolva: 2010. december 15., 14:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: