• Áramütés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözletem Nagyapámat körülbelül 15 másodpercig rázta az áram több mint egy hónappal ezelőtt. Ennek következtében övsömör alakult ki nála, ami gyógyszeres kezelés hatására elmúlt. Az aggasztó tünet, hogy a jobb lábába, térdtől lefelé, szakaszosan, mozgás kényszert érez. Mozgás közben semmi problémát nem okoz, viszont amikor pihenne, aludna, tehát nyugalmi helyzetben van, rendszerint mozgásinger van a lábába, ami nagyon megnehezíti az elalvását. Az áramütésen belül mi lehet a konkrét oka ennek? Van-e rá gyógyszer vagy kezelés, esetleg altarnatív megoldás? Szíves válaszukat előre is köszönöm.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Kérdező! Mindkét leírt tünete a nagyapjának független az áramütéstől, véletlen egybeesésről van szó. Az övsömör vírusfertőzés következménye. A lábrángatózása nagy valószínűséggel nyugtalan láb szindrómának felel meg. Neurológiai vizsgálatot javasolnék, ott a vizsgálata után a szükséges műszeres vizsgálatokat és a megfelelő gyógyszereket elő tudják írni.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. december 06., 16:07; Megválaszolva: 2010. december 12., 21:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: