• Ujj hegytől könyékig zsibbad a kezem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. nő/ úr! Körű belül négy hónapja elkezdet zsibbadni a jobb kezem, ujj hegytől könyékig. A zsibbadás nem állandó. És amikor elzsibbad a kezem, mozgásra el is múlik. A házi orvosom elküldött az ideggyógyászatra. Az eddig el végzet vizsgálatok negatívak lettek. Ma reggel megkaptam az MRI eredményt, el is vittem a kezelő orvosomnak. Az eredményre annyit mondót, hogy konzultálnia kell más orvossal is. MRI lelet: Koponya MR és MRA vizsgálat: Nativan axialis T2, DWI, FLAIR, coronalis T”, sagittalis T1, 3D TOF MRA, majd kontrasztanyag adása után sagittalis és axialis T1 mérések készültek. Középvonali helyzetű, nem tágabb, symmetricus supratentorialis kamrarendszer látszik: a IV. kamra a helyén van. Bal oldalon subcorticalisan, temporalisan és a convexitas közelében egy – egy apró 2-3 mm-es jelfokozódás van. Ezeknek klinikai jelentősége kérdéses. Az agyállományban egyéb kóros jelintenzitás eltérés, kontrasztanyag adása után kóros halmozás nem látható. A felületi liquortér normális tágasságú. MRA képeken: Ép arteriás hálozat. Szűkület, aneurysma nem látható. Orvosi vélemény: Diszkrét jelfokozódások a bal oldalon, melyeknek klinikai jelentősége kérdéses. ŐN szerint ez az MRI eredmény valami nagy gondot jelent? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm. Ha van lehetőség az MRI felvételeit feltölteni valahova, hogy megnézhesse akkor feltöltöm. Üdv. T.Viktor

        WEBBeteg szakértő válasza a koponya MR témában

        Kedves Viktor! Az MR-en leírt elváltozás nagy valószínűséggel nem felelős a tüneteiért. A tünetei alapján inkább a kéz érző működését ellátó ideg nyomódása állhat a háttérben, mely vagy a csukló vagy a könyök magasságában lehet. ENG vizsgálattal(elektroneurographia) lehet kideríteni, hogy az ideg melyik szinten nyomódik. Kérje ebben neurológusa segítségét.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. december 06., 12:50; Megválaszolva: 2010. december 12., 21:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: