• EEG vizsgálat eredménye

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő! Mint előző levelemben írtam, új neurológust kerestem, mert előző neurológusom végig sem hallgatta a tüneteimet. A mostani neurológusom kért egy EEG vizsgálatot, mivel mondtam, hogy édesapámnak volt epilepsziája. Neurológusom, irány diagnózisnak agyi ifarctus, k.m.n. írt. Leírnám az EEG eredményét kérem magyarázza el mit jelent: Éber, nyugalmi állapotban az alaptevékenységet 8-9Hz alpha,5 Hz theta és alacsony fesz. beta képezi. Photost. 8-12-15-20-30 Hz jó követést hozott létre. Hv. alatt és azt követően bal temporálisan több alkalommal meredek, lassú hullámok láthatók. Vélemény: enyhe diffus működészavar mellett bal temporális funkciózavar felvethető. Köszönettel: Mária

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a eeg témában

        Kedves Mária! Az EEG-én leírtak szerint az Ön akkori agyi tevékenysége mérsékelten lassabb, mint a korosztálya átlaga, ami nem feltétlenül kóros, mert lehet pl. fáradtság, álmosság következménye vagy annak, hogy nem tudott rendesen ellazítani. A HV (hyperventillatio= erősebb legvételek)alatt leírt lassulás is lehet normális, bár a féloldalisága jelezhet agyi működészavart. Összességében ebből a leletből egyértelműen kórosat meghatározni nem lehet.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. december 03., 21:23; Megválaszolva: 2010. december 12., 20:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben: