• Meniere-szindróma és füllzúgás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr ! Közel másfél éve zúg a fülem. a baloldali jobban, 60-70 dB-es,valamennyi frekvenciót érintő perceptios zavart mértek. Jobb oldalon 2000 Hz-ig ép hallást, magas frekvenciákon perceptios tip. halláscsökkenést állapítottak meg. Betarevin és Nootropil gyógyszerek szedését követően Nootropil infúziós kezelésben részesültem. Állapotom lényegesen nem változott. Koponya MR eredményem és neurológiai vizsgálatom akkori eredménye negatív lett. Továbbra is szednem kellett a Betarevin és Nootropil gyógyszereket. Az utolsó hónapban 2-szer lettem egymás után rosszul, mindkétszer éjszaka jelentkezett: szédülés- hányás 2 órán keresztül. Ekkor/2010.11.25./ ismét neurológiai vizsgálaton voltam, ahol Meniere szindrómát állapítottak meg.Ezt követően az audiológiai eredményem a fenti eredményeket mutatta, a szakorvos pedig a korábbi gyógyszereket írta ki.Kérdésem: Ön szerint állapotom javulása érdekében mit tegyek, mire számíthatok? Válaszát várva tisztelettel megköszönöm.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező! A Meniere betegség sajnos visszatérő lehet, a rohamok megelőzésére igazából lehetőség nincs. Rohamok idején a hányáscsillapítás, értágítók adása segíthet.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. november 30., 20:25; Megválaszolva: 2010. december 05., 10:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben: