• Szédülés tornázáskor

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Testnevelés órán, amikor bukfencezünk, fejen állunk vagy kézen állunk, utána egy fél percig mindig szédülők és forog velem a világ - már egyetlen gyakorlat elvégzése után is. Buliban is táncolás közben állandóan elszédülök, forog velem a világ, és el is esnék minden 2. percben, ha nem korlát vagy más támasz mellett táncolnék. Más aktív mozgás közben nem szédülök, pedig szoktam futni, ugrálni stb. A vércukorszintem pár hónapja 5.9 volt, de az orvos azt mondta, hogy az még belefér, csak feljebb ne menjen. Azóta kevesebb kenyeret és édességet eszek, így máskor meg talán leesett - vagy legalábbis abból gondolom, hogy csillogást/szikrákat láttam az egyik szememmel időnként, illetve ritkán elhomályosult a látásom, de hamar visszatért. (Szemésznél voltam, különösebb baja nincs a szememnek - azt mondta, vérnyomásgond lehet az elhomályosulás hátterében; a és csillogás/szikrák látására nem mondott semmit.) A vérnyomásom 110/70 volt pár hete, amikor mérték. Néha amikor keveset ittam aznap, akkor szédülök, hogyha felállok egy ülésből; de amikor eleget iszom, akkor ilyen nem fordul elő. Nem tudom, hogy köze van-e szédülésnek a vérnyomáshoz vagy vércukorszinthez, de érdekel, mert szeretnék rajta változtatni.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező! A vérnyomás hirtelen változása állhat annak a hátterében, hogy hirtelen felállásnál szédül, szikralátása van. A kevés folyadékfogyasztás vezethet ide. A fejenállásnál, bukfencezésnél az egyensúlyozó központot ért ingerek okozzák a hányingert, szédülést. Nem gondolom, hogy aggódni kellene miatt, inkább azt hiszem, alkati sajátosság, érzékenyebb szervezet ezekre az ingerekre.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. november 30., 17:16; Megválaszolva: 2010. december 02., 11:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: