• Lábgyengeség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! 28 éves nő vagyok, jelenleg 24 hetes terhes. A terhesség 15. hete óta tehát már 2 hónapja a bal lábfejem gyenge. Nem fáj, csak gyenge. Korábban 8 évvel ezelőtt volt hasonló panaszom, az nem volt ennyire zavaró, pár hónapig tartott, aztán elmúlt. Nem tudom konkrétan mozdulathoz kötni, mert a boka minden mozdulatánál érzem, de inkább a lábszár-boka és lábfej külső vonalában érzem ezt. Érzészavarom , zsibbadásom nincs. Alapvetően elég derékfájós vagyok, de ezt nem gondolnám tipikus lumbágónak, nem sugárzik lefele fájdalom. A térd mozgásai megtartottak, csak a lábfej mozgásnál érzem ezt. Konkrét bénulásom nincs, ezt a gyengeséget csak én érzem. Kóros reflexem sincs, ezt megnézték. Nagyon félek, hogy valami degeneratív neurológiai betegségem indul. Azt mondták terhesség alatt nem igazán lehet kivizsgálni. Van valami ötlete, hogy mi lehet ez? Köszönettel

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a gyengeség témában

        Kedves Kérdező! Nagy valószínűséggel a terhességgel együtt járó fokozott vízvisszatartás okozza a panaszait, mely vagy a csigolyák közötti porckorongok dúzzanata vagy a láb mozgatásáért felelős ideg nyomódása okozza a panaszait. Kivizsgálás tényleg nem javasolt a terhesség alatt. Gyógytorna hatásos lehet.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. november 29., 14:59; Megválaszolva: 2010. december 04., 22:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: