• Mit takar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Nemrég született meg a kislányom és amikor megszületett akkor vették észre hogy lumbosacralis meningomyelolével született nagyjából tudom hogy mi ez csak kiváncsi vagyok hogy konkrátan mit takar ez a kifejezés mennyire súlyos és hogy kinek kellett volna ezt észrevennie, vagy egyáltalán tudnia róla. Az AFP értékeim és az összes leletem a terhesség folyamán negatív volt és minden normál értékű. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Balogh Andrea válasza a meningomyelocele témában

        Kedves Kérdező! A meningomyelocele a csigolyák záródási zavara miatt alakul ki. Ilyenkor a gerincburok és az idegállomány kitüremkedik a csigolyákon kívülre. Van, hogy ezt a területet bőr fedi van hogy nem. Általában a bőrrel nem fedett terület esetén szokott terhesség alatt az AFP érték megemelkedni. Kimutatása ultrahang segítségével történik természetesen az elváltozás nagyságától is függ a kimutathatósága. A tünetek nagyon változákonyak, van hogy tünetet nem okoz, de van, hogy alsóvégtagi gyengeség, székelési és vizelési zavar van jelen. Mindenképpen idegsebészhez kell fordulni és vele kell konzultálni. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2010. november 29., 09:30; Megválaszolva: 2010. december 02., 20:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: