• Beszédzavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 8évvel ezelőtt rámtört egy beszédzavar probléma. mondtam, mondtam a magamét, de hallottam,hogy nem azt mondom amit szerettem volna, ettől még idegesebb lettem. Mondanom sem kell...kórházba kerültem. Elvileg idegi alapon történt a dolog. Annyi év után most ismét jelentkezett a probléma. Először szombat délután, aztán ma is. Csak aszért érdekes ,merthogy eddig évekig nem jelentkezett ez a gond. Mikor ez előfordul, vibrál a szemem, ls hirtelen nagyon fázni kezdek. notropilt, és frontint szedek azóta mióta először jelentkezett a probléma.(8éve) Ön szerint mi lehet a probléma? Kevésnek bizonyul már az a gyógyszermennyiség amit szedek, vagy a gond ettől komolyabb? Néha, esténként szoktam inni egy kis bort, ez esetleg befolyásoló tényező lehet? Köszönöm, Kis Renáta

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a beszédzavar témában

        Kedves Kérdező! Lehet, hogy ismét idegi alapon jelentkeznek a tünetei, de az is lehet, hogy vérnyomáskiugrás vagy esés, vércukorszint ingadozás okozza a tüneteit. Mindenképpen neurológiai vizsgálat javasolt, mielőtt ismét kimondanák, hogy idegi alapon vannak a tünetei.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. november 23., 22:34; Megválaszolva: 2010. november 27., 20:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: