• Epilepszia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        epilepszias vagyok 3 eve napi gyogyszeri adagom lamolep100mg 2x1 keppra 500mg 2x1 xanax 0,5 -0- 1mg frisiumot 1 honapja hagytam abba 8-honapja nem volt rohamom azt szeretnem kerdezni hogy mennyi a valoszinüsege hogy a gyermekem nem egeszsegesen születik es hogy csökken-e az esej a teherbe eseshez

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a epilepszia témában

        Kedves Kérdező! Az epilepszia ellen szedett gyógyszerek a fogamzóképességet nem befolyásolják. Az Ön által szedett gyógyszereknél minimálisan nagyobb a fejlődési rendellenesség kiakulása, mint azokban a terhességekben, ahol az anya ezeket a gyógyszereket nem szedi. Az epilepszia betegségre való hajlam viszont örörkölhető, az epilepszia típusától függően más más mértékben, de összességében kb. 2X-3x nagyobb az esély, hogy a baba eplepszás lesz valamikor az élete során, mintha Ön nem lenne epilepsziás. Beszélje meg a gondozó orvosával, aki ismeri az Ön betegségét.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. november 16., 13:48; Megválaszolva: 2010. november 19., 14:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: