• SM betegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Webbeteg!24 éves nő vagyok! Már több mint 2 éve derült ki ,hogy sm beteg vagyok. 1 éve kb ,hogy kapom a rebif (interferron) injekciót.Több mint 1 éve nem volt igazán tünetem és az mr leletem is jo lett,nincs aktivitás. Jol vagyok. Szeretnék már babát! A kezelőorvosom azt mondta nem hagyhatom abba az injekciot előtte. Szeretném tudni.hogy teherbe eshetek igy?Mi a véleménye?Nagyon szeretném tudni! ( 1 hónapja probálkoztunk de nem estem teherbe!)Szeretném kikérni a véleményét! Várom nagyon a válszát és nagyon szépen köszönöm előre is!!!!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a sclerosis multiplex témában

        Kedves Kérdező! Sajnos a Rebif alkalmazása terhességben ellenjavalt. A terhesség idejére, ha nagyon szeretne gyermeket vállalni, akkor az alkalmazását fel kell függeszteni, és néhány hónapot várni is kell, míg az immundrendszer az eredeti szintre visszaáll. Az elhagyása az Ön állapotának rosszabbodásával járhat, de az akkor kezelhető szteroiddal, mert az adható terhességben. Beszélje ez meg neurológusával, de semmiképp ne essen teherbe a Rebif alkalmazása mellett.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. november 11., 13:24; Megválaszolva: 2010. november 19., 10:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: