• Zsibbadás, fejfájás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr! A tüneteim a következők: nagyon gyakori végtagzsibbadás (akkor is,ha nyugodt állapotban van a kezem, lábam), végtag görcsök (picit rosszabbul fordulok, alszok, és már beáll a görcs a nyaki izmomba, v a vádlimba, stb, gyakran 1-2 nap kell, hogy teljesen elmúljon), emellett az elmúlt 1 hónapban gyakran kínoz fejfájás, és bár nagyon fáradt vagyok,nehezen tudok aludni, forgolódom(ami a zsibbadásnak is köszönhető), illetve nagyon éber álmaim vannak, gyakran kelek fel éjszaka, és reggel sokszor fáradtabban kelek,mint ahogy lefeküdtem... , gyogyszertárba javasoltak egy vitamin készítményt, lassan beszedem az egész dobozt, de nincs javulás... Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! Okozhatja panaszait ionháztartási zavar, alacsonyabb kalium, magnezium vagy calcium szint a vérben. Lehet ideg vagy izombetegség a háttérben, bár a kora miatt ennek kicsi a lehetősége. Emellett psziches tényezők is okozhatnak hasonló tünetek, emellett szólna az alvászavar, fejfájás. Keressen fel egy neurológiai szakrendelést, ahol a vizsgálata után közelebbit tudnak Önnek mondani, illetve a megfelelő vizsgálatokat előírhatják.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. november 08., 15:09; Megválaszolva: 2010. november 10., 22:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: