• Továbbra sem kell műteni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor nő/úr! Legutóbb augusztusban kértem segítséget az alábbiak miatt. Alsó háti csigolyák magasságában min.gibbus.Alsó háti és L1/2 discus elkeskenyedtek,jelmenet csökkent.S2,kis gyöktasak cysta.Th12/L1 körkörös hernia,durazsákot hátra nyomja,caudát kissé komprimálja.L1/L2 discus baloldalon kifejezetten hátradomborodik,kilépőTh12 gyök kissé komprimált.Paramediális hernia. Augusztus előtt és azóta is mindenféle konzervatív kezelés megtörtént.Jelenleg 2 hetes Hévízi kúrán vagyok. Van remény a gyógyulásra és a műtét elkerülésére?Erős fájdalmaim és vizelettartási problémáim nincsenek.Csak apró zsibbadás mindig másutt ill.gyenge lábak,izomláz szerű tünetekkel.Ülés nem esik jól,fekvéskor nincs panasz. Köszönöm válaszát.Tisztelettel!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a gerincsérv témában

        Kedves András! Mindenképpen adjon még időt magának. A műtétet egészen addig halasztani érdemes, míg egy állandó, erős, csillapíthatatlan fájdalma nincs, vagy nem jelentkezik vizelettartási zavar, izomgyengeség. A javulás sokszor lassú, több hónapot vesz igénybe, ne adja fel a reményt.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. október 24., 10:54; Megválaszolva: 2010. október 28., 18:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: