• Lehet agyi keringési zavarom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Weborvos! 23 éves férfi vagyok.2 évvel ezelőtt egyik este fekvő állapotból felkelve hirtelen nagyon megszédültem, kezeim elzsibbadtak homályosan láttam és a szívem iszonyatosan vert. Ez kb. 2 percig tartott. Elmentem az orvoshoz, ő betaloc-ot írt fel nekem. Szedtem egy darabig de szédültem tőle.Abbahagytam és jobban lettem egészen az idei nyárig. Akkor jött elő ez az érzés bennem újra :zsibbadás ,szédülés , hihetetlen nagy pulzusszám , zavartság , szájszárazság.Az ügyeleten farba kaptam nyugtatót .Azt mondta az ügyeletes ,hogy pánikroham-féle volt. Azóta előjött többször is és elmentem kórházba , hogy vizsgáljanak ki , de semmit sem találtak . EKG , szívultrahang , mellkas-és nyakröntgen, vérvétel , vérnyomásom néha ingadozik, de arra is azt mondták , hogy jó.Minden negatív volt, Egyetlen egy dolgot nem vizsgáltak az agyi vérkeringést , mert azt mondták ebben a korban fölösleges. Ezt több ideggyógyász , belgyógyász és kardiológus is mondta nekem.Pedig utánanéztem és lehetséges az is , hogy ilyen fiatal korban is lehet ezzel probléma..Általában szédülök napközben is egy jóideje, azért is gobdolok az agyi vérellátásra. Írtak antidepresszánst CITRALEX-et. Majd ettől lassan jobban leszek mondták és elbocsájtottak. Most is szédelgek.Kérném véleményét.Sokat segítene. Eőre is köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező! A neurológus valószínű nem csak a kora miatt mondta, hogy nem valószínű az agyi keringészavar lehetősége a panaszai hátterében, hanem mert a vizsgálata során nem talált semmilyen erre utaló jelet. A leírt tünetei alapján én is leginkább Pánik szindrómára gondolnék. A legelső epizódja, mely felkeléskor jelentkezett, nagy valószínűséggel abból adódott, hogy hirtelen állt fel és a vérnyomása leesett, ez fiatal embereknél gyakran előfordul. A Betaloc ekkor azért nem volt jó, mert nem tartósan volt magasabb a pulzusszáma, csak a vérnyomásesés idején. Az újabban jelentkező panaszai, ha azok nem hirtelen testhelyzet változtatással függenek össze, akkor megfelelnek pánik szindrómának. Ha testhelyzet változtatás váltja ki, akkor vérnyomás eséssel van összefüggésben. Egy hirtelen testhelyzet változtatás előtt és után mért vérnyomás, illetve egy dönthető asztalos agyi UH-os véráramlás mérés eldöntheti a kérdést. Beszélje ezt meg kezelőorvosával.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. október 23., 10:49; Megválaszolva: 2010. október 28., 18:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: