• Arc és kar bizsergése szoptatástól

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! A problémám elég összetett. 6 hónapos kislányomat napi 6-7x szoptatom. Az állandó tartástól állandóan fájnak az izületeim, a kar/nyak/hátizmaim. Kb 2 hete kezdett bizseregni a bal kezem. Először az ujjak, most már az alkar, néha az egész karom. Igyekszem pihentetni, de ezt elég nehéz megvalósítani. Ami igazán megijeszt, hogy hasonló bizsergést érzek a bal arcfélen is. Az arcom zsibbadás v. bizsergés szerű érzése először egy vizsgán jelentkezett pár éve, ami azóta is visszatér ha stresszhelyzetbe kerülök. Akkor voltam pszichiáter/ideggyógyásznál, aki nem vizsgált meg, csak nyugtatót kaptam. Most nyugodtan telnek a napjaim, nincs a munkámból fakadó semmilyen stresszhelyzet. Lehet-e idegrendszeri a probléma, vagy az izmok görcsösségével függ csak össze? Lehet-e más a háttérben? A párom időnként megmasszírozza a hátamat, ami nagyon fáj. Mit tehetnék még? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a zsibbadás témában

        Kedves Kérdező! A karzsibbadása lehet a helytelen tartás miatti görcsös nyakizmok következménye, de a gyermek tartása következtében is nyomódhat az ideg a karján. meg kellene próbálnia más testhelyzetben szoptatni pl. fekve, szoptatópárna használatával. Emellett rendszeres gerinctorna, mely egyáltalán nem megerőltető, lehetőség szerint úszás, illetve rendszeres masszázs csökkentheti a panaszait. Gyógyszert nem javasolnék rá. Kezdetben mind a torna, mind a masszázs fájdalmas lehet, de az izomzat ellazítása után jó hatásúnak fogja érezni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        PharmaPlaza

        Kérdés: 2010. október 18., 16:52; Megválaszolva: 2010. október 21., 21:04

        Tudjon meg többet: zsibbadás
      • Kérdések és válaszok a témakörben: