• Polyneuropátia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Arra lennék kíváncsi hogy ezt a fajta betegséget milyen toxikus anyag okozhatja mivel én vegyiparba dolgozok , és 6 éve cukorbeteg is vagyok.Kíváncsi lennék rá hogy a cukorbetegséget okzhatta e a vegyipar , illetve vagy 2 éve fájnak a végtagjaim de nem tudnak meg gyógyítani akár hányszor befeküdtem rehabilitációs osztályra. Tudnillik van sérvem is és kopásodás meg meszesedés is az összes gerincemen és ráfogják a fájdalmat arra.De akinek csak séevre kezeltek mindenkinek jobb lett nekem pedig csak romlik az állapotom. Sokszor van izom gyengeségem remegésem ,és sajnos hosszabb ideig menni sem bírok. Tulajdon képen arra lennék kíváncsi hogy a vegyszerekkel való dolgozástól lehettem e beteg. Dolgoztam Acetonnal,Etanollal, Metanollal, 100%-os Ecetsavval, MDI-vel, TDI-vel,DI-butilaminnnal, TDA,MDA-val ami mind rákkeltő és idegrendszer ölő . Erre azért lenne szükségem , mert úgy néz ki hogy lefognak számoltatni mivel nem tudnak biztosítani számomra munkát annyi betegségem van.Ha ez bekövetkezik nem tudom lenne e esélyem bebizonyítani , hogy munkahelyi ártalom miatt lettem e beteg , mert akkor elmennék valahova ahol ezt kitudják vizsgálni.Kérem ha tud segíteni akkor mondja már el hova fordulhatok.Köszönettel :B. Istvánné

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neuropathia témában

        Kedves Kérdező! Valószínűbb a cukorbetegség a polyneuropathia okaként, mint a vegyi ártalom, vagy esetleg mindkettő. Ezt utólagosan kideríteni nem lehet. Viszont vannak olyan gyógyszerek, melyekkel a fájdalom jól csökkenthető. neurológusa tudja ezeket az Ön részére javasolni.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. október 13., 10:42; Megválaszolva: 2010. október 14., 07:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: