• Mi lehet a bajom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        magam sem tudom, mi lehet a bajom. 12 évnyi zongorázás után rendszeres kar és hát fájdalmaim jelentkeztek. több orvosnál is jártunk, de konkrét választ nem kaptunk. volt, aki izom, mások idegrendszeri problémával magyarázták. amellett később agyi cisztát diagnosztizáltak, de jó indulatút. ennek ellenére rendszeresen fáj a fejem, és csak egy bizonyos ponton. az elmúlt évben rohamosan romlott a látásom, ráadásul már a derekam és a lábam is minden nap fáj, emelett gyakran küzdök depresszióval. azt szeretném tudni, hogy ezek a panaszok összefüggenek egymással? a szindrómáknak lehet valamilyen konkrét dolog az oka? vagy csak kisebb, egymástól különálló problémák? válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a mozgásszervi panasz témában

        Kedves Kérdező! A háti és karfájdalom valószínűleg nyaki gerinc eredetű, ezzel lehet összefüggésben a fejfájása is. Ennek bizonyítására Rtg és gerinc MR vizsgálat szükséges, ezt neurológus írhatja elő. Addig is a rendszeres úszás, gerinc torna jelentősen javíthat a tünetein. A látásprobléma miatt szemészt keressen fel, ez független az előző tünetektől. A depressio okának kiderítése pszichiáter feladata.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. október 05., 02:55; Megválaszolva: 2010. október 11., 20:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr/Nő! Ma megkaptam az Mr eredményem kérném a segitségét az értelmezéséhez. A cervicalis lordosis fokozott. A csigolyatestek magassága szabályos. A peremszélek és kisízületek degeneratív eltéréseket mutatnak. A discusok...