• Idegrendszeri betegségek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Kb. általános iskola 4. osztályában jelentkezett ez a furcsa - még magam sem tudom biztosan az e - betegség. Ha zavarban érzem magam a hasizmom összerándul sokszor (látványosan), a fejem is remegni szokott és rángatózni. Manapság már sajnos nem is kell zavarba lennem hozzá, folyamatosan jelentkeznek a tünetek, elég átmennem a zebrán a figyelő szemek előtt A legtermészetesebb helyzeteket is megkeseríti a dolog, ráadásul nagyon ijedős is vagyok és olyankor is előtör ez a rángatózás. Annyit tudok, hogy az egyik nagymamám is ilyen "rángatózós", de szűk családi körben csak én. Egyre jobban megkeseríti az életemet, nagyon örülnék, ha tudna mondani valami gyógymódot a problémámra. Köszönettel, Orsolya

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurológia témában

        Kedves Orsolya! Valószínű, hogy a leírt rángások TIC-nek felelnek meg, de mindenképpen javasolt lenne a pszichiátriai vizsgálat előtt (ott tudnak rá megfelelő gyógyszert javasolni) neurológiai vizsgálat. A leírása alapján nem valószínű az epilepszia betegség fennállása, de részletesebb kikérdezés lenne szükséges. Emellett a vizsgáló orvosnak sokat segítene, ha felvennék az epizódokat videora.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. október 03., 19:08; Megválaszolva: 2010. október 05., 18:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: