• Vérömleny

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Serult kislanyom feltetelezhetoen beverte valamibe a fejet, amitol veromleny keletkezett a koponyacsont es a fejbor kozott. Hogy ez mikor tortent nem tudjuk, en hajszaritas kozben vettem eszre egy nagy kiterjedesu, puha duzzanatot! A korhazban csinaltak CT-t rola, majd megnyugtattak minket, hogy a veromleny magatol fel fog szivodni. No de mennyi ido alatt? Azt is mondtak, hogy kb egy heten belul uthette be a fejet es eloszor kemeny volt az a resz, am en ezt nem erzekeltem, pedig naponta tobbszor is megfesulom es egyebekben semmi furcsat nem eszleltunk a kislanyon! Mennyi ido kell egy ilyen veromleny felszivodasahoz? Nem lenne celszeru esetleg 'leszivni' a felgyulemlett vert? Az elmult napokban a merete nem valtozott, viszont mintha elorebb 'maszott' volna a duzzanat a homloka fele - ez okozhat valamilyen tovabbi problemat? Valaszat elore is koszonom!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a vérömleny témában

        Kedves Kérdező! Semmilyen problémát nem okozhat ez a vérömleny. Idő kell neki, amig felszívódik, hetekbe is beletellik a nagysága miatt. Előfordulhat, hogy előbre "vándorol", mert laza a kötőszövet a koponyacsont és fejbőr között. Ne aggódjanak, problémát nem okoz.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. szeptember 29., 17:32; Megválaszolva: 2010. október 02., 19:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: