• CT Lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        CT Vizsgálat agykoponyáról. Vélemény:Jobb oldalon a convexitáson látott elváltozás AV malformatio léhet Kérem írja meg hogy ez a vélemény mit takar s mire számíthatok.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a koponya CT témában

        Kedves Kérdező! A jobb agyféltekében leírt elváltozást egy érfejlődési rendellenességnek írták le. Mindenképpen angiographiara van szükség (érfestéses vizsgálat), mellyel pontosítani lehet az elváltozás természetét. Ettől függ az, hogy a továbbiakban szükséges e valamilyen kezelés pl. műtéti eltávolítás, vagy katéteres úton az erek elzárása. Ezeknek az érmalformatioknak a legnagyobb veszélye az, hogy megrepedetnek és vérzés alakulhat ki, melynek súlyos tünetei lehetnek. Beszélje ezt meg neurológusával.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. szeptember 17., 21:55; Megválaszolva: 2010. szeptember 22., 12:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: