• Mi lehet ez az agyamnál?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot!Először is köszönöm gyors válaszát.(az empty sella és willis körrel kapcsolatban kérdetem, javasolta menjek vissza ahhoz az orvoshoz aki elkűdött mr vizsgálatra,sajnos mire kaptam időpontott ill meglett az eredmény az orvos már nem dolgozott ott, egy másik orvos meg nem igazán foglalkozott velem.nagy a baj?mitől lehet ez az agyamnál?üdv-Menda

        WEBBeteg szakértő válasza a koponya MR témában

        Kedves Menda! Azért írtam, hogy menjen vissza, mert nyilván az MR elvégzésének volt valami oka, és a leletet meg kell mutatni a vizsgálatot elrendelő orvosnak. Az empty sella lehet primer, ilyet látunk túlsúlyos magas vérnyomásos nőknél, lehet az oka traumának, besugárzásnak, műtétnek. Nincs szó az életet veszélyeztető problémáról, de követést igényel, a kezelés a panaszoktól is függ. Az eltérő lefutású Willis kör anatómiai variáns, kifejezett kiváltó oka nincs.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. szeptember 17., 13:39; Megválaszolva: 2010. szeptember 20., 11:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: