• Empty jellegű sella atipusos lefutású Willis kör

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm, a kérdésem a követező lenne, MR vizsgálaton voltam és a leleten a következő vélemény szerepel. empty jellegű sella atipusos lefutású Willis kör Mit jelentenek ezek? Válaszát elére is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a sella témában

        Kedves Hölgyem! Az agyalapi erek képlete a Willis kör. Az empty sella azt jelenti, hogy az agyalapi mirigyet körülvevő csontos üreg (sella turcica) megnagyobbodik, sella turcica űrterében agyalapi mirigy nem nem vagy csak dorzálisan detektálható, a sella űrtere pedig legtöbbször tágult és liguor (agy-gerincvelői folyadék) tölti ki. Mindenképp menjen vissza a vizsgálatot elrendelő orvoshoz.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. szeptember 16., 14:41; Megválaszolva: 2010. szeptember 17., 11:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: