• Tényleg nem müthhető e a radicularis neurinomia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr!Kb 3 éve észleltem a nyakam jobb oldalán egy dudort!Kb rá fél -1évre elmentem vele nyaki uh-ra4Ahol azt mondták nekem hogy nyirokcsomórajzolatú nem daganat zárjunk ki mindent lehet fogról, vagy manduláról..ezt mondta az a doktor!Én persze valahol megnyugodtam hogy hála jő égnek nem vagyok "rákos"Elindultam szép lassan a fogaimat megnézetni ahová persze fél évente ha bejutunk és még várni 2 óra hosszákat!Magamtól elindultam panoráma röntgent is csináltatni ami megint nem mutatott ki semmit!elmentem a körztei dokihoz is aki antibiotikumot irt fel rá persze nem múlt el!Nyomásra érzékeny volt esztétikailag sem zavart!!Nagyon nem tudott senki semmit mondani csak hogy induljak el vele szájsebészetre!Onnan elküldtek fül-orr-gégére!Majd itt már foglalkoztak velem!Elküldtek innen citológiára ahol nem tudtak állást foglalni benne 4-szer meg is szúrták!Ezért küldtek újból nyaki uh-ra meg nyaki ct-re ahol megint nem tudtak biztosat mondani itt már cisztára gyanakodtak!Ezért még mindig küldtek tovább uh-val vezérelt biopsziára ahol megállapitották hogy neurinomám van mégpedig idegszálból kiinduló jóindulatú daganat!!ezután pedig nyaki MR-re küldtek!Jól körülhatárolt!!Elmentem a legközelebbi idegsebészetre ahol egy doktor azt mondta hogy ne műttessem meg mivel egy idegszálon van és ha megmütenének akkor a vállamat nem érezném!!Egy év múlva újból MR vizsgálatot tanácsolt meg ne foglalkozzak vele hogy ott van!!!De ugyanakkor kb 3-4 hónapja érzem hogy mindig be-be szurkál a vállamba valami érzés!!!Ez mitől lehet?Ön szerint mit tehetek vagy mit szedjek ha mondjuk folyamatosan szurkál a vállamba? Vagy keressek még Doktort hogy ők mondanak e mást?Lehet ezzel együtt élni?Tanácstalan vagyok nem nyugtatott meg úgy érzem meg az a idegsebész doktor Úr!?!?Köszönöm ha tudnak valamiben segiten!Üdv .zek

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a neurinoma témában

        Kedves Kérdező! A vállszúrkálása lehet attól, hogy a neurinoma nyomja azt a gyököt, amiből kiindul. A műtét mindig kérdéses, de ez a daganat lassan ugyan, de növekszik, ezáltal nyomása tünetet okoz, karfájdalommal, zsibbadással. Mindenképpen érdemes lenne egy másik idegsebész véleményét kikérni, valamelyik idegsebészeti központban.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. szeptember 15., 19:06; Megválaszolva: 2010. szeptember 18., 20:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: