• Szem és magas vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornö/úr! Köben elkészült a neurolohiai vizsgálat is a tegnapi nap folyamánezt is szeretném megosztani önnel önnökel. Diagnozis :G4500/3 Vélemény:VBI Hypertonia Hyperkoleszterinaemia TIA abal ACI rendszerben?ezt nem tudom mit jelent legyenek szives megirni ct vizsgálatra elövagyok jegyezve oktober 20-án. kérem elemezék leveleimet és kérem nyúgtassanak elöre is köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a neurológia témában

        Kedves Hölgyem! Mivel az előzményeket nem ismerem, csak a mostani levelében leírtakat tudom értékelni. A G4500 a vertebrobasilaris insuffitientia, azaz VBI kódja, ez az agytörzsi-kisagyi.nyaki terület keringési zavara. A TIA szintén keringési zavart jelent, mely 24 órán belül megszűnő állapot, mely során az agy vérellátása zavart szenved. Az ACI az egyik artéria neve, mely az agyat látja el vérrel.A hypertonuia magas vérnyomást jelöl, a hyperchol. magas koleszterinszintet.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. szeptember 11., 06:51; Megválaszolva: 2010. szeptember 14., 15:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben: