• Agyhártyagyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        milyen felépülési esélyei vannak egy 26 éves férfinak,aki autóbaleset következtében több helyen súlyos koponyatörtést szenvedett és emiatt az agyvíz elvezetésére katétert tettek a gerincébe, a testhő állandóan magas,de nem a hőháztartás központ sérülés miatt. az orovsok szerint jelenleg virgil kómában van, ettől függetlenül a szemével tud kommunikálni,parancsra végtagmozgatás, az utóbbi időben pedig felült. beszélni a gégemetszés és a szonda miatt nem tud. jelenleg bakteriális agyhártyagyulladást kapott. milyen esélyei vannak a gyógyulásra? illetve lehetséges-e teljes felépülés?

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a agyhártyagyulladás témában

        Kedves Kérdező! A beteg vizsgálata nélkül és a leleteinek pontos ismerete nélkül nehéz megfelelő választ adni. Mivel fiatal, van esélye arra, hogy a mozgása megfelelő lesz, ha már önállóan felül és végtagjait mozgatja. A beszédet majd csak akkor lehet megítélni, ha a kanült eltávolítják. Az agyhártyagyulladás némileg ront a helyzeten. Az értelmi képessége is károsodhat mindezek következtében illetve a vislekedése is. Biztos, hogy ilyen súlyos sérülés után, ha megfelelő mértékű javulás be is következik, akkor is lesznek maradványtünetei. Fontos lesz, ha már lehetséges a rehabilitáció, logopédiai fejlszetés. Támogassák, biztassák az segíti a javulását.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. szeptember 10., 23:22; Megválaszolva: 2010. szeptember 16., 20:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: