• Nyaki érelmeszesedés, 7hónap múlva adtak idöpontot vizsgálatra meg lehet e müteni. Nem lesz semmi gond?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Vizsgálat eredménye: Bal oldalon bieurcatioban az interna bulbusában és az ekszterna kezdeti szakaszán is látható. Néhány napos,közepes echogenitásu plapue. Az interna bulbus kezdeti szakaszán egy a lumenbe bedomborodó egyenetlen felszinü,meszes részleteket is tartalmazó plaue okoz az áramlási sebesség értékek 150/60cm/s kb. 50%os stenosist. jobb oldalon hasonló szerkezetü plaue-ok. Detektálható,melyen az externa eredésénél okoznak kp. fokú stenosist. Mindkét artéria bertebralisban megtartott normális irányú az áramlás. Angiologiai szakrendelőbe kell mennie márciusba,mert nem volt hamarabb idöpont vizsgálatra,hogy műtsék vagy nem.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a carotis stenosis témában

        Kedves Kérdező! 50 %-os szűkületet még nem műtenek. Ilyen esetben vérzsírcsökkentő és a vérlemezkék rögösödését gátló gyógyszer szedését szoktuk javasolni és rendszeres nyaki erek UH vizsgálatát.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. szeptember 02., 19:41; Megválaszolva: 2010. szeptember 06., 10:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: