• Mitől szédülök?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Bessenyei Mónika! 24 éves nő vagyok, 172 cm és 86 kg. Az utolsó egy évben nagyon meghíztam, és a koleszterin szintem is magas. Mostanában sokat szédülök, bármit csinálok. Sok folyadékot is iszom attól biztosan nem szédülhetek. Pár éve pánikbeteg és depressziós is voltam, amikre gyógyszereket is kellett szednem. Nyugtatót és kedélyjavítót. Mikor másfél éves kezelés után fokozatosan abbahagytam a gyógyszert akkor szédültem úgy, mint most. Jelenleg semmiféle tablettát nem szedek. 3 hónapja voltam laborvizsgálaton és minden érték normális volt, kivéve a koleszterin szintet. Egy levél alapján nehéz lehet megállapítani, hogy mitől szédelgek, de azért mégis kérném az Ön segítségét. Előre is köszönöm! Klára

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező! Magáról a szédülésről elég keveset írt, nem írta, hogy mikor jelentkezik, milyen kísérő tünetei vannak, milyen jellegű és mennyi ideig áll fenn. Ezek hiányában tényleg nehéz bármit is mondani. Általában azt lehet elmondani, hogy szédülét fiatal életkoban a fülben lévő egyensúlyozó szerv bántalma okoz a leggyakrabban, az agyi keringészavar ebben az életkorban nem jellemző. Mindenképpen fülésztei és neurológiai vizsgálatot javaslok Önnek.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika

        Kérdés: 2010. szeptember 02., 16:45; Megválaszolva: 2010. szeptember 06., 10:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: