• Szédülés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/nő! Panaszaim 1 hete kezdődtek,elég sokat fáj a fejem,leginkább tartkótájékon,nagyon sokszor szédülök,szinte egész nap,még ha csak a fejemet elfordítom,már akkor is.Tegnap óta furcsán lüktet a szemem és kicsit olyan,mintha nyomná belülről valami. Néha úgy érzem,hogy elönt a meleg,itthon mértünk vérnyomást,sokszor, volt 140,150/80-s vérnyomásom,100-as pulzussal. Szeretném a segítségét kérni abban,hogy ez milyen betegség lehet,illetve,hogy a háziorvos milyen vizsgálatokra fog elküldeni? Tisztelettel köszönöm a segítségét! Erika

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szédülés témában

        Kedves Erika! Tekintettel arra, hogy a szédülésnek többféle oka lehet, nem tudom megmondani, hogy a háziorvos hogy fogja gondolni a vizsgálatok sorrendjét. A leírás alapján lehet szó a nyaki izmok (tarkótáji) merevségéről, ez okozhat szédülést, ez esetben gyógytorna, masszázs, izomlazító szedése javasolt, de ha nem erről van szó, fül-orr-gégészeti, neurológiai ok is szóba jöhet, ennek megfelelően alakulhat a kivizsgálás.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. augusztus 31., 16:53; Megválaszolva: 2010. szeptember 01., 12:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: